سفارش تبلیغ
صبا ویژن
دو کار با هم چه ناهمگون است و ناسازوار ، کارى که لذتش رود و گناهش ماند ، و کارى که رنجش برود و پاداشش ماند . [نهج البلاغه]
حسن آباد دامغان
 
 RSS |خانه |ارتباط با من| درباره من|پارسی بلاگ
»» حسن آباد کجاست؟

روستای حسن آباد دامغان از دهستان "قهاب رستاق " یا "قهاب پائین"  بخش امیر آباد شهرستان دامغان واقع در حاشیه کویر نمک و مسیر جاده دامغان اصفهان می باشد که در فاصله 30 کیلومتری جنوب دامغان واقع گردیده و 10 کیلومتر با ایستگاه امروان فاصله دارد. صاحب تاریخ قومس مزرعه کاظم آباد و جهان آباد را جزء این روستا می داند .

این دهستان مجموع 108 آبادی و مزارع کوچک و بزرگ در کنار کوهها و دشت های سرسبز با مرکزیت روستای فرات می باشد.عموم فرهنگ نویسان قهاب را"سپید" معنی کردند و رستاق را معرب رستاک می دانند که به مجموع چند روستا اطلاق می گردد که در کنار هم واقع شده اند.

در وقف نامه امامزاده جعفر علیه السلام دامغان که به سال 815 ه.ق نگاشته شده است از قهاب رستاق با عنوان قهاب سادات یاد شده است.

*آب و هوا:

وضعیت آب و هوائی روستا معتدل با زمستان های سرد همراه با وزش باد های شدید که در قدیم این طوفان شن های روان هوا را تیره  و تاریک می نمود و زندگی را برای عموم مردم مختل می نمود  که الان به همت سازمان منابع طبیعی با طرح عظیم تثبیت شن کویر و  کشت بوته های وحشی از قبیل تاغ[1] و گز این طوفان ها مهار شده است .

*کشاورزی:

اکثریت شغلی مردم روستا به زراعت و کشاورزی اشتغال دارند و آن هم به علت داشتن زمین های مستعد و جلگه ای روستا است. عمده محصولاتی که در این زمین حاصل خیز کشت می شود عبارتند از غلات(گندم وجو) صیفی جات و زیره و پسته و....اگر چه در گذشته کشت حبوبات و انگور و پنبه نیز  بسیار رواج داشته است.

آب کشاورزی مردم از حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق تامین شده در حالی که در قدیم آب شرب و کشاورزی از قنات های اطراف بوده است و الان قنات ها خشک یا نیاز به لایروبی دارد.

*ویژگی مردم:

جمعیت روستا بر اساس آمار نزدیک به 1800 نفر می باشد که ار حیث جمعیتی بزرگترین روستای منطقه بوده و از نظر مهاجرت به شهر کمترین درصد را به خود اختصاص داده است، شغل مردم چنانچه اشاره شد کشاورزی و دامداری است. زنان روستا هم در کنار مردان به این امور مشغولند. در گذشته کرباس بافی، قالی بافی وپنبه ریسی و .... جزء فعالیت های این مردم بود.

اکثریت مردم را سادات تشکیل میدهد که خود سادات به دو تیره خوری و جندقی تقسیم می گردند که علت آن هم مهاجرت از منطقه خور و بیابانک به حسن آباد و دامغان می باشد. الان هم در دامغان محله ای بزرگ به نام خوری ها که در زبان مردم به خوریا معروف می باشد، وجود دارد.

از خصوصیات فردی مردم حسن آباد می توان  زحمتکشی، مهمان نوازی ، عشق به اهل بیت علیهم السلام ، تواضع، انقلابی بودن و ولایت مداری را برشمرد .....




[1] تاغ درختی است که در بیابان می روید و زمین آن نباید زیاد خشک باشد ، از شاخه و ریشه تاغ برای ذغال استفاده می شود آتش آن با دوام و پر حرارت است(خور در آئینه زمان/ص354)



نوشته های دیگران ()
نویسنده متن فوق: » سید سعید شاهچراغی ( جمعه 86/4/8 :: ساعت 12:41 صبح )
»» لیست کل یادداشت های این وبلاگ

اشعاری از استاد علی معلم دامغانی
[عناوین آرشیوشده]

>> بازدید امروز: 9
>> بازدید دیروز: 14
>> مجموع بازدیدها: 35824
» درباره من

حسن آباد دامغان

» پیوندهای روزانه

، نیکا فکور [124]
مجنون صفت [144]
دم مسیحائی [100]
کاری کنیم برای ظهور [95]
محسن [148]
بیابان گرد [199]
[آرشیو(6)]

» آرشیو مطالب
تابستان 1386

» لوگوی وبلاگ


» لینک دوستان
محسن
محسن



» صفحات اختصاصی

» وضعیت من در یاهو
یــــاهـو
» طراح قالب